رئیس‌جمهور آمریکا که پیشتر بر لزوم خلع سلاح اتمی کره شمالی تأکید کرده بود، در آستانه دیدار با «کیم جونگ اون» گفت واشنگتن به توقف آزمایش‌های اتمی کره شمالی راضی است.

به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری فارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه گفت تا زمانی که کره شمالی آزمایش‌های موشکی و اتمی‌اش را متوقف کرده باشد، به این کشور برای خلع سلاح اتمی فشار نمی‌آورد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وی که قرار است روز چهارشنبه در سفر به ویتنام برای دومین بار با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی دیدار کند، در جمع خبرنگاران حاضر در واشنگتن، در مورد چشم‌انداز «خلع سلاح اتمی کره شمالی» گفت: «من عجله‌ای ندارم. نمی‌خواهم کسی را به عجله وادارم. من فقط نمی‌خواهم شاهد آزمایش [موشکی و اتمی] باشم. تا زمانی که آزمایشی نیست، ما راضی هستیم.»

وی با بیان اینکه معتقد است او و کیم در مورد مسیر پیش رو دیدگاه کاملا یکسانی دارند، گفت دو طرف «رابطه بسیار بسیار خوبی» ایجاد کرده‌اند.

ترامپ و کیم خرداد ماه امسال در اولین دیدار خود سندی چند صفحه‌ای امضا کردند که در آن بر لزوم حرکت به سمت «اتم‌زدایی از شبه جزیره کره» و عادی‌سازی روابط دوجانبه تأکید شده است. با این وجود از آن زمان هیچ نقشه راهی برای تحقق این اهداف ترسیم نشده و تحریم‌های آمریکا علیه کره شمالی نیز ادامه دارد. با این وجود، پیونگ‌یانگ از نیمه سال ۲۰۱۷ آزمایش‌های علنی اتمی و موشکی خود را متوقف کرده، اما بر اساس ادعای رسانه‌های آمریکایی به توسعه زیرساخت‌های برنامه اتمی و موشکی خود ادامه می‌دهد.

دولت آمریکا از زمان اولین دیدار بارها از لزوم خلع سلاح اتمی کره شمالی صحبت کرده، اما در روزهای اخیر ترامپ تلویحا به احتمال عقب‌نشینی از این درخواست اشاره کرده و گفته در صورتی که «پیشرفت قابل توجهی» در زمینه کاهش توانایی اتمی پیونگ‌یانگ رخ دهد، واشنگتن حاضر است از حجم تحریم‌های کره شمالی بکاهد.

ترامپ قرار است تا ساعاتی دیگر راهی ویتنام شود و کیم نیز با قطار زره‌پوش خود راهی چین شده تا از آنجا به ویتنام رود. سران دو کشور روز سه‌شنبه به ویتنام می‌رسند و پس از دیدار با مقام‌های کشور میزبان، روز چهارشنبه برای دومین بار با هم دیدار می‌کنند.

آنطور که رسانه‌های کره جنوبی گزارش داده‌اند، احتمال دارد ترامپ و کیم پس از این دیدار به وضعیت جنگی میان دو کره که از سال ۱۹۵۳ برقرار است، پایان دهد. جنگ دو کره که در سال ۱۹۵۰ آغاز شد، سه سال طول کشید و پس از آن با حصول یک توافق آتش‌بس متوقف شد، اما هیچ‌گاه توافق صلح رسمی امضا نشد و طرفین روی کاغذ هنوز در وضعیت جنگی به سر می‌برند.

روزنامه «نیویورک‌تایمز» روز گذشته گزارش داد که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا که در مصاحبه‌هایش از لزوم خلع سلاح کامل اتمی کره شمالی صحبت می‌کند، در محافل خصوصی اذعان کرده که اگر آمریکا خوش‌شانس باشد، نهایتا می‌تواند پیونگ‌یانگ را به از بین بردن ۶۰ درصد از برنامه اتمی خود متقاعد کند.




 

مطالب مرتبط
رئیس‌جمهور: شرکت‌های «شستا» باید واگذار شوند
نامه روحانی به رهبر انقلاب و درخواست فرصت ۴ماهه برای اصلاح ساختار بودجه
پیشنهاد کشور پاکستان برای حصارکشی مرز ایران